Ja és aquí la Fira Medieval de Montblanc

El passat medieval de la vila de Montblanc reviu cada any per Sant Jordi amb la Fira Medieval. Segons la llegenda, el patró de Catalunya, Sant Jordi, va matar el drac a la Vila de Montblanc i per aquest motiu del dia 20 al 29 d’abril el municipi viatja a la seva Època d’Or.

L’any 1981, una colla de joves vilatans van començar a reivindicar la història de la vila i, el 1987, la llegenda va representar-se per primera vegada. La tradició catalana posada en quarantena pel franquisme prenia força. Des d’aleshores, la festa s’ha consolidat en una Setmana Medieval en què participa tot el poble i és coneguda arreu del país.

Els principals actes entorn dels quals gira la festa són la representació de la Llegenda de Sant Jordi, l’acte més emblemàtic i també més lluït, envernissat de llum, música i amb una projecció a les muralles del segle XIV; el Mercat Medieval, un dels primers que es van celebrar al país, que aplega més d’un centenar de paradistes; el ‘Dracum nocte’, un espectacle que explica amb un centenar d’actors la metamorfosi del Drac dels Quatre Elements, al punt més alt de la muralla; i l’entrega de la Rosa, el 23 d’abril, que comptarà amb la dansa de la comitiva de les quatre cases nobles.

Enguany, a més, com a principal novetat, destaca l’obertura d’un nou espai de recreació històrica permanent i, durant els dos caps de setmana, el campament del poble, que estarà situat a la muralla medieval de Sant Jordi, connectat amb l’espai de l’escola cavalleresca.

Una altra novetat serà la recuperació de la representació de les Corts Catalanes, que tingueren lloc a Montblanc el 1414. L’espectacle tindrà lloc a l’església de Santa Maria i, en finalitzar, es reconeixerà la defensa de la cultura i les tradicions mitjançant l’espasa d’honor de l’Associació Medieval, que serà atorgada a Jordi Cuixart. La seva companya, Txell Bonet, serà qui la reculli.

El Call de Montblanc
info@elcalldemontblanc.om

Restaurante de cocina tradicional catalana en Montblanc.