Imprescindibles per la teva visita al Monestir de Poblet

Estiu, vacances, calor, piscina, platja… Però, perquè no una escapada cultural?

Avui et proposem una visita al Monestir de Poblet, una de les abadies més importants a Catalunya i a tota Europa que fou declarat patrimoni de la humanitat el 1991. Actualment encara està habitat per una trentena de monjos, però bona part de les seves instal·lacions estan obertes el públic.

Avui us expliquem tots els imprescindibles per planificar la teva visita:

LLOC: Monestir de Poblet (anar-hi)
CONTACTE: 977 870 089
HORARI: Laborables de 10 a 12:30h i de 15 a 17:50h. Festius de 10:30 a 12:25h i de 15 a 17:25h
PREUS: 8,50€ general, 5,50€ reduïda, menors de 7 anys, gratis.
PÀRQUING: Disposa d’aparcament gratuït

La visita al monestir es pot fer de dues maneres: per lliure o en un grup guiat. Per fer la visita per lliure ús recomanem que adquiriu el fulletó explicatiu amb el mapa del recinte. Dit això, comencem la nostra visita:

  • Exterior: el principal protagonista de l’impressionant conjunt és la muralla de 11 m, quatre torres i la portalada barroca de l’església (XVII). Aquesta part del recorregut la podeu fer dins la visita o gratuïtament, ja que la plaça és d’accés públic.
  • Pis inferior: allí hi podreu trobar el menjador i els dormitoris, que posteriorment van passar a ser la bodega; amb una construcció exquisit i molt ben conservats. Al primer pis hi trobareu també el claustre, amb una imponent font a la part central.
  • Pis superior: on estava situat el dormitori dels monjos i el sobreclaustre. També podrem admirar el campanar i el claustre inferior des d’una vista més alçada.
  • L’Església: allí trobarem una de les joies de la corona, el panteó reial, un conjunt de tombes de diferents comptes i reis de la corona catalanoaragonesa. Entre d’altres, els sepulcres alberguen a Jaume el conqueridor, Martí l’Humà, Alfons V… Tampoc no podem oblidar-nos del retaule renaixentista de Damià Forment, realitzat en alabastre i on podrem trobar la imatge de Santa Maria de Poblet.

 

 

Com podeu veure, la visita al monestir és imprescindible. Pels seus elements arquitectònics i per la seva rellevància història. Cal destacar, també, que un cop al dia es fa una visita guiada amb un monjo resident a Poblet, que resulta molt interessant pels curiosos.

El Call de Montblanc
info@elcalldemontblanc.om

Restaurante de cocina tradicional catalana en Montblanc.